100 anys del llegat d'un bé immaterial: la renaixença d'una llengua

dijous, 27 de març del 2014

Es restitueixen els versos del bust de Mistral de J. Puig i Cadafalch a Barcelona



Entre els actes que ha programat el Cercle d’Agermanament Occitano Català destaca la vinguda del Felibritge a Catalunya els dies 28 i 29 de març, concretament de la Mantenença Felibrenca del Llenguadoc-Rosselló acompanyada de les màximes autoritats del Felibritge. El divendres 28 de març faran una ofrena al bust de Mistral a Montjuïc. Aquest bust, obra d’Eusebi Arnau s’aixeca sobre un pedestal a manera de columna que fou dissenyat per Josep Puig i Cafacalch. Les inscripcions amb versos de Mistral i Víctor Balaguer foren mutilades amb l’adveniment del franquisme i en el marc de l’acte del dia 28 es reinstauraran per part de la Comissió de la Dignitat.

Durant l’acte es pronunciaran parlaments, es recitaran versos i  es cantarà l’himne del Felibritge.  Els fèlibres, més tard, seran rebuts a la Generalitat de Catalunya, a l’Ajuntament de Barcelona i a la Universitat de Barcelona.

Accés al monument: Pg. de les Cascades, prop del Palau Nacional de Montjuïc i del Museu Etnològic). Autobusos (150, 13, 55) Metro (L1 i L3 Pl. Espanya)

Sobre el monument: La columna de Puig i Cadafalch a Frederic Mistral

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada