100 anys del llegat d'un bé immaterial: la renaixença d'una llengua

divendres, 27 de juny del 2014

Al monument a Frederic Mistral a Montjuic: per la dignitat de Catalunya i el retorn dels papers de Salamanca

El proper dia 5 de juliol farà 75 anys que el darrer tren s'enduia cap a Salamanca les darreres 35 tones de documents requisats a Catalunya per la dictadura.
En aquest moment en que el ministre Wert ha anunciat que no pensa tornar els documents pendents que ja s'havien acordat amb la Comissió mixta Generalitat - Ministeri de Cultura, incomplint de nou i de la manera més flagrant la Llei de Retorn (2005) la ciutadania ens hem de mobilitzar en aquest acte i donar resposta del sentiment del poble, contra aquest nou atac a la dignitat de Catalunya i a la voluntat de la seva ciutadania de voler reparar les víctimes del franquisme d'aquell acte de guerra i de rapinya.
LA COMISSIÓ DE LA DIGNITAT CONVOCA A LA CIUTADANIA A PARTICIPAR EN L'ACTE REIVINDICATIU DISSABTE 5 DE JULIOL A LES 12 DEL MIGDIA.
Al peu del monument a Frederic Mistral, situat al Parc de Monjuïc Al peu del Museu Nacional d'Art de Catalunya, a l'escala que puja des del passeig de les cascades, a la part nord.
En el mateix acte es descobriran les inscripcions del monument a Frederic Mistral que van ser esborrades ara fa 75 anys com un dels actes de repressió contra la nostra llengua i cultura, per esborrar tota memòria i la presencia de la nostra llengua i cultura destruint tones de llibres.
Per la dignitat de Catalunya.
Per la dignitat de les víctimes de la dictadura franquista.
Per la defensa de la cultura i la llengua catalana i aranesa.
TOTHOM A MONTJUÏC
L'acte comptarà amb les intervencions de la Comissió de la Dignitat, la Plataforma per la Llengua, el Pen Club Català i el Memorial democràtic de Catalunya, que donen suport a l'acte.
La coral Poble que Canta interpretarà diversos cants.
Col·laborarà en l'acte l'actor Carles Sales.
Accés des de la plaça d'Espanya per les escales mecàniques fins al Passeig de les Cascades on heu d'anar cap a l'esquerra.
En autobús amb la línia 55, baixant a la parada del Museu Etnològic, anant cap al MNAC on trobareu a ma dreta l'escala que baixa al monument a Mistral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada