100 anys del llegat d'un bé immaterial: la renaixença d'una llengua

divendres, 9 de maig del 2014

Cinema i exposicions

Avui divendres 9 de maig s'inauguren les Jornades Internacionals Frederic Mistral, Mataró i Catalunya amb la conferència inaugural a càrrec de l'occitanista Jòrdi Passerat. L'acte serà a les 19 h a Can Palauet (c/ d'en Palau, Mataró). Mitja hora abans, a les 18,30 h, s'inaugurarà la mostra de publicacions i documents del fons antic de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro: Frederic Mistral i el cercle de Mataró

Demà dissabte 10 de maig a les 19 h, es projectarà a la sala El Racó del Casal (c/ Bonaire 25, segon pis, Mataró) el documental Frederic Mistral, d’Alain Glasberg (2004). Es tracta d’un documental ficcionat que és el primer que s’ha fet íntegrament en llengua occitana. La projecció es completarà amb un col.loqui a càrrec de Jesús González de l’equip del programa Són al cine de Mataró Ràdio.
 
D'altra banda,del 15 al 31 maig a la Biblioteca Pompeu Fabra (Plaça Occitània) es podrà veure una mostra documental amb el títol  De Mistral a Occitània: aproximació a la llengua, la cultura i el territori d’un occità universal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada